کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد توصيه كرد: ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته‌های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد، بنحوی که خونابه پخش نشود.

 یزدفردا"کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد توصيه كرد:  ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته‌های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد، بنحوی که خونابه پخش نشود.

علی اکبر کمالی کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفت‌و‌گو یی با اشاره به مراسمات عزاداری و توزیع نذورات در این ایام اظهارداشت: افزاد به منظور نگهداری مواد غذایی، از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) بپرهیزنند و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر ۴ درجه و یا بالای ۶۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود.

كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد  با تاکید بر اینکه از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در یخچال و یا سردخانه خودداری شود گفت: همچنین در صورت توزیع سبزی و سالاد سالم‌سازی آن‌ها الزامی است.

 

کمالی توصیه اکید کرد: ضمن نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری‌ها، از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف جلوگیری شود.

این کار‌شناس صنایع غذایی تاکید کرد: آب آشامیدنی باید مورد تایید باشد، ترجیحاً از شبکه‌های عمومی استفاده شود.

وي عنوان كرد: مسئولان توجه داشته باشند نسبت به جمع آوری وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادرنماز، حوله و غیره به منظور پیشگیری از بیماریهای پوستی واگیر اقدام شود.

كمالي با تاكيد بر شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی افزود: ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی اقدام گردد.

اين كارشناس با اشاره به  اينكه زباله‌های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود ادامه داد:  توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود.

وي خاطرنشان كرد: ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته‌های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد، بنحوی که خونابه پخش نشود.

اين كارشناس دانشگاه علوم پزشكي يزد در پايان توصيه كرد: کلیه افرادی که قصد توزیع نذورات را دارند باید با هماهنگی مسؤولین و هیئت‌های امنای مساجد و تکایا نسبت به دریافت مجوز بهداشتی اقدام نمایند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا